Duta Ayam Bismi demo masakan bersama MADA

ALOR SETAR: Duta Ayam Bismi, Chef Din yang popular itu sekali lagi menjadi pilihan Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) untuk demonstrasi masakan menu istimewanya di pejabat agensi berkenaan di Ampang Jajar di sini hari ini.

Demonstrasi berkenaan kata Chef Din yang terkenal dengan masakan tradisional itu, juga dirakam termasuk secara live yang disiarkan dalam laman Facebooknya oleh MADA TV.

“Hari ini Chef rasa teruja sebab dapat jemputan dari Pengerusi MADA sendiri untuk buat demo masakan. Ini kali kedua Chef terlibat dengan MADA.

“Demonstrasi ini turut dijayakan dengan kerjasama team Jabatan Pemasaran Ayam Bismi,” katanya.

Apa yang istimewa tentang demonstrasi itu, kata Chef Din, semua menu menggunakan bahan daripada produk usahawan MADA dan Ayam Bismi.

“Chef beruntung dapat promosi produk usahawan bumiputera. MADA mempunyai banyak usahawannya.

“Selain itu Chef juga masak gunakan produk terbaharu Ayam Bismi, Fun10 yang senang digunakan dan best untuk masak,” katanya yang turut menunjukkan cara-cara menggunakan produk itu.

Menu istimewanya hari ini, kata Chef Din ialah, Siakap Tiga Rasa, Ayam Masak Kicap Bermadu, Masak Lemak Cili Padi Pekasam Daging dan manisan, Bunga Pundak.

Dalam pada itu, pada kesempatan yang sama, Ayam Bismi turut mempromosikan produk popularnya, Bebola Ayam yang mendapat sambutan menggalakkan dalam kalangan warga agensi berkenaan.

Promosi yang turut menyediakan food tasting produk tersebut sepanjang acara demontrasi berkenaan.

Scroll to Top