Usahawan Ayam

Jana pendapatan sehingga minima 4 angka dalam tempoh 3-6 bulan sebagai Usahawan Ayam Bismi

Harian Metro pernah melaporkan tentang berita serbuan yang dijalankan oleh pihak berkuasa tempatan dan JAIS ke atas sebuah kilang memproses ayam, yang didapati MELEMASKAN ayam selepas disembelih untuk pastikan ayam cepat mati.

Harian Metro juga pernah melaporkan serbuan yang dilakukan ke atas sebuah pusat penyembelihan yang mempunyai logo Halal tapi cara penyembelihannya meragukan.

Sanggup ke kita biarkan keluarga dan orang yang kita kenal makan ayam tak halal dan sehingga jadi darah daging?

  • Sanggup ke kita yang tahu tentang isu ni duduk diam tak buat apa-apa?
  • Sampai bila lagi kita nak biarkan benda ni terjadi dalam masyarakat kita ni.
  • Tak rasa ngeri  ke bila bayangkan ayam apa yang kita makan setiap hari

Semenjak 35 tahun, Ayam Bismi Sdn Bhd telah berjuang untuk menternak dan memproses ayam halal demi untuk memastikan masyarakat Islam mendapat ayam yang halal dari segi ternakan, penyembelihan dan cara proses serta sentiasa mendidik masyarakat Islam supaya tak mudah terpedaya dengan Logo halal yang adakalanya telah disalah gunakan…

30,000 ayam diproses setiap hari

Makmal dan mikrobiologis sendiri

57 buah kenderaan untuk mengedar ayam

Dan kami kini ingin membuka peluang kepada anda semua untuk membantu kami menyampaikan ayam halal ini kepada masyarakat Islam di kawasan anda.

Kami dalam proses mencari 1000 agen Usahawan Ayam Bismi – The Halal Fighters di seluruh Semenanjung Malaysia. Ini bagi memudahkan masyarakat Islam untuk mendapatkan ayam halal yang bukan sahaja dari segi cara sembelih tapi dari cara ternak dan cara proses dan cara ianya dihantar.

Bantu kami untuk sampaikan ayam halal –  Ayam Bismi kepada masyarakat sekitar anda dan kami bantu anda jana pendapatan sehingga minima 4 angka dalam tempoh 3-6 bulan, semuanya bergantung kepada komitmen anda untuk dibimbing dan bertindak!

Anda berpeluang untuk menjadi Usahawan Ayam Bismi

  • The Halal Fighters dengan harga pakej yang menarik.
  • Tawaran dibuka kepada pemilik kedai / persendirian di Seluruh Semenanjung Malaysia
  • Anda yang terpilih akan sertai Kelas Bimbingan Usahawan Ayam Bismi secara Zoom PERCUMA!

Jom bersama kami untuk bantu masyarakat kita dapat ayam halal yang sebenarnya. Ini jihad kita!

Tuan Azahar bin Abd Ghani,
Master Stokis Puchong, Selangor

Sanggup tinggalkan keselesaan bekerja di ruang berhawa dingin dengan jawatan yang gah sebagai Software Engineer demi nak menjadi seorang peniaga ayam! Dari 50 ekor ayam, kini Tuan Azahar dengan perniagaannya Basteng Enterprise telah mampu mengedarkan sehingga 500 ekor ayam halal seminggu. Selain dari itu, beliau juga gigih membantu ejennya untuk mencari income melalui perniagaan ayam halal.

Tuan Mohd Khalid Kamaruddin
Stokis Dengkil Selangor

Tak tergugat dek PKP, malah permintaan Ayam Bismi makin bertambah! “Kalau dulu biasanya Ramadan baru tinggi jualan. Tapi sejak PKP sentiasa ada permintaan dan sejak bulan 5 tahun lepas permintaan ayam halal ni makin meningkat,” kata Tuan Khalid. Daripada sekitar RM40 ribu sebulan, Tuan Khalid berjaya capai jualan tertinggi lebih RM50 ribu Ayam Bismi pada Januari lepas.

Tuan Uthman Abdul Mutalib
(Kifayah Mart) Stokis Bandar Seremban Selatan, Negeri Sembilan

Mula dengan cuba-cuba je! Bila buat betul-betul, jual produk orang pun mampu pergi jauh dan berjaya masuk pasaran Lembah Klang. Daripada 100 pek, kini belian stok Ayam Bismi di Kifayah Mart meningkat daripada RM80 ribu kepada RM200 ribu pada tahun 2020. Kifayah Mart juga sudah ada lebih 50 ejen di bawahnya dan pernah dapat anugerah Top Achiever Highest Sales 2018 daripada HQ Ayam Bismi.

Scroll to Top